Kasvattajan kesäloma

Millainen on koirankasvattajan kesäloma?

Jollekin se voi olla vapaata oikeista töistä ja koiran synnytysten hoitamista. Leikkimistä pienten pentujen kanssa.

Näin se oli minullekin aiemmin. Perheen astuttua kuvioihin koin tarvitsevani ihan oikeaa lomaa välillä. Se ei ole lapsiperheessä aivan yhtä helppoa kuin pelkästään koiraperheessä, eikä sekään ole ihan helppoa. Perheellisellä karvaiset ja karvattomat lapset pyörivät jaloissa ihan jatkuvasti eikä ruoanlaitosta tai siivoamisesta voi varsinaisesti pitää lomaa.

Ilman narttujen juoksuja sekalaumassa tai pieniä pentuja voi kasvattaja ainakin lisätä  loman tuntua muutamilla aika yksinkertaisilla asioilla – ainakin jos asuu omakotitalossa. Pihalle johtava ovi kannattaa kiinnittää auki koko päiväksi, jolloin koiria ei tarvitse erikseen ulkoiluttaa vaan he hoitavat asiansa ulkona tarpeen tullen. Jos koirien haukkuminen pihalla aiheuttaa ongelmia, kannattaa koirien vapaan ulkoilun alue rajata hieman normaalia pienemmäksi. Monet koirat kiihtyvät juostessaan mikä lisää haukkumista, pelkkä ohikulkijoiden tarkkailu on usein hiljaisempaa toimintaa.

Tähän kun lisää lasten yökyläilyjä ystävillään tai sukulaisillaan niin johan perheen äitikin on saanut ihan oikeaa omaa aikaa ja lomaa arjen rutiineista!

Nautitaan Suomen kesästä jokainen omalla tavallamme!!