Ilon lähteet

Toisinaan on tarpeen pysähtyä miettimään mikä tuo iloa koirankasvattajan tai perheen äidin elämään. Mistä ammennat voimaa jaksaa arkea, vaikka välillä asiat eivät mene lähellekään miten pitäisi?

Itselleni tuottaa suurta iloa katsella kaikkien ’lasteni’ leikkivän ja olevan onnellisia.  Tämä koskee sekä ihmislapsia että koiria. Kesä suo tähän parhaimmat mahdollisuudet.

Lasten koulu on loppunut kesäksi, myös harrastuksista vapaata eikä nukkumaanmenoajoista tarvitse pitää kiinni. Lapset pystyvät nauttimaan kesästä ja vapauden tunteesta.

Oma rotuni chihuahua on kotoisin Meksikosta, joten luonnollisesti kesä on näin pienille koirille myös sitä rentouttavaa ja erityisen ihanaa aikaa. Koirien telmimistä ja juoksemista on ilo katsella. Pystyn seuraamaan tuntikausia koirien leikkimistä. Välillä kaivetaan kuoppia kukkapenkkiin tai käydään pyörimässä kuolleissa kastemadoissa. Onnellisen koiran väri on voinut muuttua mustasta keltaiseksi siitepölyn johdosta tai valkoisesta harmaaksi kaivettuaan kuoppia savikasassa. Koiran kasvoilla on niin onnellinen ilme!

Kaikkein suurinta iloa minulle luonnollisesti tuottaa näiden kahden asian yhdistyminen. Kaikkein parhaita ovat rauhalliset aamut ja spontaanit aamuleikit, joissa vaikka koirat etsivät lasta peiton alta tai lapset leikkivät pikkupentujen kanssa lattian tasolla. Isompien koirien kanssa voi leikkiä sirkusta, joskus agilityä, toisinaan hoidetaan koiria koirahotellissa tai pidetään koirakilpailut. Mieleenpainuvin leikki on ollut sellainen kun tyttömme nuorempana laittoi teekutsut, jossa hänen koiransa oli vieraana. Pikkuemäntä ja koira-vieras istuivat lasten pöydän ympärillä ja joivat vuoron perään teetä (vettä) posliinikupeista ja söivät keksejä sivistyneesti (koiralla koirankeksit).

Iloitkaa karvattomista sekä karvaisista lapsistanne ja nauttikaa kesästä!!