Tervetuloa Kolumbus-chihujen kotisivuille


Katri Rantanen, Nummela, Uusimaa
Puh. 040 - 869 8667 (vain puhelut)
e-mail: etunimisukunimi (at) iki.fi

Me Facebookissa


Kasvatustyöni etiikkaa

Opiskeltuani perinnöllisyystiedettä ja kasvatettuani useita Chihuahua-pentueita, olen tullut seuraaviin johtopäätöksiin kasvatustyössäni:

-Pentuetta suunnitellessa tulee ottaa huomioon monia asioita. Yksi tärkeimmistä asioista on fitness. Eläinlaji tai koirarotu ei selviä, jos se ei ole terve, vahva ja lisäänny helposti. Sen pitää olla yksinkertaisesti elinvoimainen. Chihujen ei myöskään pitäisi olla liian vaativaisia elinympäristönsä suhteen, kuin myöskään ruokavalion suhteen. Sopeutuminen jatkuvasti muuttavassa maailmassa on rodun kannalta edullista.

-Käytän siitokseen mahdollisimman terveitä yksilöitä. Olen myös sitä mieltä, että terveen nartun terveet pennut osaavat imeä emoaan eikä niitä tarvitse auttaa pulloruokinnalla tai ruokkimalla niitä suoraan vatsalaukkuun. Kunnioitan luonnon valintaa. Ne, jotka eivät osaa itse syödä, eivät ole terveitä yksilöitä.

-Normaalikokoisten, näyttelyissäkin palkittujen chihujen on mahdollista synnyttää luonnollisesti kerta toisensa jälkeen. Parhaat itsesynnyttävät narttuni ovat olleet 2-2,5kg painoisia. Oleellista on nartun leveä lantio.

-Siitokseen käytettyjen yksilöiden tulee muistuttaa chihuahuaa. Niillä tulee olla terve rakenne ja kirkas ajatuksen juoksu.


Minun ihanne chihuahuani

... Omaa niin terveen rakenteen ja energiaa säästävät liikkeet, jotta se nauttii pitkistä lenkeistä päivittäin.
... On kiltti, sosiaalinen ja tulee hyvin toimeen lastemme sekä heidän ystäviensä kanssa.
... On kaunis :D


Siitokseen käytettävien chihujen terveystarkastukset:

Suomessa kaikki siitokseen käytetyt chihuahuat tulee virallisesti polvitarkastaa, jos haluaa rekisteröidä pennut Suomen Kennelliitossa. Tutkimustulokset ovat julkisia. Ne löytyvät Kennelliiton jalostustietokannasta. Koirieni sydämet kuunnellaan jokaisella eläinlääkärikäynnillä, mutta viime aikoina olen alkanut pyytää myös virallisia todistuksia sydänkuuntelutuloksista (löytyy myös tietokannasta). Sieltä löytyvät myös koirilleni tehdyt silmätarkastuslausunnot.


Copyright 2000-2018 Katri Rantanen. All rights reserved.

Web desing & maintenance: KatrixDesign.com