Tervetuloa Kolumbus-chihujen kotisivuille


Katri Rantanen, Nummela, Uusimaa
Puh. 040 - 869 8667 (vain puhelut)
e-mail: etunimisukunimi (at) iki.fi

Me Facebookissa


Mikrosirun asentaminen Chihuahualle

Tunnistusmerkintä on tänä päivänä Suomessa pakollinen kaikille näyttelyihin, kokeisiin ja virallisiin terveystarkastuksiin osallistuville. Mustille ajattelimme kokeilla mikrosirua, vaikka olimme kuulleet niiden ajoittain vaeltavan koiran ihon alla tai satunnaisesti jopa rikkoutuvan.Mikrosiru ja lukulaite

Ensin eläinlääkäri puuduttaa (puudutuspiikki) sen kohdan chihuahuan niskasta, johon siru asennetaan. Mikrosiru asennetaan koiran vasemmalle puolelle niskan ihon alle.

Eläinlääkäri tarkistaa, että siru toimii ja sen numerokoodi vastaa papereissa olevaa koodia.

Mikrosirun asennusneulasta poistetaan suojatuppi. Eläinlääkäri pitää kiinni toisella kädellä chihuahuan niskan siitä kohdasta, joka on puudutettu.

Mikrosiru asennetaan puudutettuun kohtaan neulalla kuin rokotusta tehtäessä.

Eläinlääkäri tarkisti vielä lukulaitteella juuri asennetun mikrosirun löytyvän Mustilta oikeasta paikasta. Mustia ei lainkaan sattunut. Se oli lähinnä närkästynyt moisesta toimenpiteestä.Kotona Mustille puettiin valjaat, jotta kaulapanta ei hierrä juuri asennettua mikrosirua.

Jonkin aikaa myöhemmin polvitarkastusta tehtäessä eläinlääkäri tarkasti Mustin sirun ja se oli yhä huomaamaton ja oikeassa paikassa.

Mikrosirun asennuksen suoritti Seppo Lamberg Lahden Eläinlääkäriasemalta.

Musti valjaissa

Copyright 2000-2018 Katri Rantanen. All rights reserved.

Web desing & maintenance: KatrixDesign.com