Tervetuloa Kolumbus-chihujen kotisivuille


Katri Rantanen, Nummela, Uusimaa
Puh. 040 - 869 8667 (vain puhelut)
e-mail: etunimisukunimi (at) iki.fi

Me Facebookissa


Minkä ikäisiksi chihuahuat elävät?


Chihujen elinikä saattaa vaihdella runsaastikin. Nuorella iällä erilaiset onnettomuudet ja tapaturmat ovat kaikkein ikävimpiä ja ennalta arvaamattomia tapoja menettää ystävä. Kriittisessä keski-iässä eli noin kuusivuotiaana saattaa loppu tulla aivan yllättäen muustakin syystä. Sydämen toiminnan loppuminen on varsin mahdollista, vaikkei chihulla aiemmin olisi todettu minkäänlaista vikaa sydämessä. Omistaja voi edistää chihunsa pitkää ikää mm. pitämällä tämän normaalipainoisena. Monilla todetaan jonkinlaista vikaa sydämessä viimeistään yhdeksän vuoden iän tuntumassa. Ja näin ollen ikävänä tosiasiana täytyy todeta pienen koiran eliniän olevan aivan liian lyhyt, kun poistuma selvästi nousee noin kymmenen vuoden iästä eteenpäin. Henkilökohtaisesti sanoisin chihuahuan normaalin eliniän olevan noin 10-13 vuotta. Joissain onnekkaissa tapauksissa chihuahua saattaa yltää 17 vuoden ikään ja ylikin.

Eliniästä puhuttaessa kannattaisi tarkastella myös chihuahualle säännöllisesti syötettävien lääkkeiden määrää suhteessa ikään. Naapurissani asuu kaksi chihuahuaa, jotka ovat 15 ja 16-vuotiaat. Chihut ovat erittäin hyväkuntoisia ikäisikseen. Heidän omistajansa tekevät chihujen kanssa päivittäin pitkiä lenkkejä, mutta molemmat chihut ovat popsineet säännöllisesti lääkkeitä 7-8 vuoden ikäisestä asti.

Eräällä hyvällä ystävälläni oli kaksi chihuahuaa, jotka elivät 15 (vai lähes 16) ja 17 vuoden ikäisiksi ilman minkäänlaista säännöllistä lääkitystä. Joten säännöllinen lääkitys ei kuitenkaan ole sääntö, vaikkei poikkeuskaan.

Copyright 2000-2018 Katri Rantanen. All rights reserved.

Web desing & maintenance: KatrixDesign.com