Tervetuloa Kolumbus-chihujen kotisivuille


Katri Rantanen, Nummela, Uusimaa
Puh. 040 - 869 8667 (vain puhelut)
e-mail: etunimisukunimi (at) iki.fi

Me Facebookissa


Mukavaa tekemistä yhdessä chihusi kanssa

Esitän tässä muutamia ehdotuksia piristää pienen chihu-ystäväsi päivää. Niistä voi olla hyötyä sellaisenaan tai omiin tarpeisiin sopivasti muunneltuna.

Koirilla on erittäin kehittynyt hajuaisti, joten niille on luonnollista kaikenlainen toiminta, joka liittyy hajuihin. Ota pieniä makupaloja, joista tiedät chihusi pitävän ja piilota niitä
-matonreunan alle
-tuolin jalan taakse
-olohuoneen pöydän välitasanteelle
-ym. sellaisiin paikkoihin, joista chihu voi ne turvallisesti “löytää“ hajuaistinsa avulla.
Vähän kehittyneemmälle nuuskuttelijalle voi vaikeusastetta lisätä piilottamalla namin esim. nurinpäin käännetyn viilipurkin alle.

Misty Meadow's Fine Romance

Chihuahua on todellinen laumaeläin. Ota selvää naapurustosi muista chihuista/kääpiökoirista ja tee tuttavuutta näiden kanssa. Nuoret ja nuorenmieliset chihut rakastavat telmimistä samankokoisen seuran kanssa. Vanhempien chihujen mieleen on tervehtiä kavereita ja merkata vuoronperään samoja katulyhtyjä. Osallistu myös mahdollisimman moniin tapahtumiin, joissa chihusi voi nähdä muita chihuja.

Monimuotoisuus lisääntyy koirien lelu- ja puruluuosastoilla. Hanki chihullesi virikkeellisiä leluja ja puruluita, jotka aktivoivat mahdollisimman monia eri aisteja esim. puruluu, jonka sisältä löytyy toisenlainen puruluu. Eräs ystäväni kertoi tekevänsä joka viikko retken koiransa kanssa läheiseen lemmikkieläinliikkeeseen. Sieltä haettiin viikonlopuksi yhdessä herkkupäivänamit lemmikille.

Lihaksiston hyvä kunto on terveyden eräs perusedellytyksistä. Pitkät kävelylenkit vahvistavat lihaksistoa ja kiihdyttävät aineenvaihduntaa. Chihut venyttelevät oma-aloitteisesti varsinkin unien jälkeen, mutta se ei välttämättä ole riittävää kipeytyneiden ja jumiutuneiden lihasten huoltoon. Pehmeä, rauhallisesti suoritettu hieronta tuntuu chihustasi miellyttävältä ja rentouttavalta. Muutaman kerran jälkeen se osaa jo vaatia sitä!

Monet chihut rakastavat agilitya eli koirien esteratatoimintaa. Siinä yhdistyvät sopivasti lihasten ja aivojen käyttö. Ota selvää alueesi kennelyhdistyksiltä agility-treeneistä ja mene mukaan.

Kaikenlainen tekeminen yhdessä, iloisella mielellä, välittää tuntemuksesi pikku chihulle huomattavasti varmemmin kuin hänen syöttämisensä ähkiväksi pikku possuksi.

Copyright 2000-2018 Katri Rantanen. All rights reserved.

Web desing & maintenance: KatrixDesign.com